top of page
IMG_5003-scaled.jpg

Hva sier tidligere elever?

Skolens verdier stemte 

Jeg så at skolen hadde gode verdier, noe som er viktig for meg, og jeg vil si at det som stod om skolens verdier stemte. Jæren Folkehøgskule er en skole som har plass til alle som ønsker, og det har blitt et sted for meg som jeg føler meg hjemme. 

Åse Marit Stokstad Grønstein 

Hva sier tidligere elever
Hva sier tidligere elever

Jeg trodde ikke at noe kunne være perfekt…. 

men det har dette året vært.


Rebecca Helland 

Hva sier tidligere elever

Muligheter 

Året på Jæren Folkehøgskule har gitt meg og mine medelever så mange nye muligheter. Muligheten til å lære nye ting, bli kjent med seg selv og andre nye mennesker. 

Andreas Strand 

Hva sier tidligere elever

Vennskap  

Et år på Jæren har gitt meg så mye glede! Jeg har vokst som person og lært mye om meg selv og andre. Jeg har også fått mange nye vennskap. 

 

Fatuma Abdi

Hva sier tidligere elever

Uforglemmelig

Året på Jæren folkehøgskole har vært det beste noensinne, et uforglemmelig år! Kort avstand til alt man skulle trenge. Herlige folk og ansatte som alltid stiller opp ❤

 

Jenny Arntsen

Hva sier tidligere elever

Et eventyr

"Et år på folkehøgskole har betydd enormt mye for meg! Kombinasjonen mellom det sosiale og linja, som man er genuint interessert i, har vært et eventyr å være med på."
 

 Hanne Reppen Ellerås

Hva sier tidligere elever

Jeg ble tryggere og mer bevisst

"Mitt år på folkehøgskole gjorde meg tryggere på meg selv og mer bevisst på hvordan jeg samarbeider med andre. Jeg følte meg både sett og hørt her, og jeg fikk erfaringer jeg ikke kunne vært uten. Pluss at jeg fikk sett deler av verden jeg bare kunne drømt om tidligere." 

 

Marie Digre

Hva sier tidligere elever

Sosialt!

"Det er mennesker rundt deg hele tiden, musikken dundrer fra rom 222 samtidig som radioen står på fullt i stua. En trenger massasje og to personer stiller opp, en masserer ryggen mens den andre koser med håret.

Det er dette vi kommer til å savne; alt maset, støyen og menneskene. Alle de gode stundene. Kveldene hvor vi stekte 70 vafler, de kveldene hvor vi tok fram gitaren og sangboka, der vi skålte i te og kakao. Nettene der alle tok med hver sin madrass i stua og sovnet til lyden av latter og summing."

Anette

Hva sier tidligere elever

Mitt beste valg!

"Å velge å gå et år på folkehøgskole er kanskje det beste valget jeg har tatt. Året på Jæren Folkehøgskule har vært det beste året jeg har hatt så langt. Jeg har møtt så mange fantastisk flotte folk og har fått venner for livet. Man trenger ikke tenke på prøver eller eksamener, det er det å ha det bra og gjøre det man selv vil, som står i fokus. Og det er veldig opp til en selv hvor mye man vil oppleve og lære i løpet av året.

Gjennom linja har jeg fått utviklet min interesse for film og foto, og møtt folk som deler denne interessen. Sammen med gjengen på gangen vår har vi danset oss gjennom vasketimene, og hatt kosekvelder med film og vaffel. Og sammen med folk fra de andre linjene har jeg stiftet gode vennskap og hatt det kjempegøy.

Variasjonen i linjene er en stor fordel, man får venner med andre interesser og man kan både dra nytte av hverandre og samarbeide ut i fra det. Hvis jeg skal beskrive folkehøyskoleåret med ett ord må det bli: sosialt. Det er folk rundt deg over alt, på skolen og internatene."

 

Hanne

Utrolig flotte lærere

Det er et utrolig bra miljø her og Jæren har utrolig flotte lærere. Det er en god kjemi mellom oss og lærerne. Det er et bra opplegg som gir deg en god opplevelse. Du går aldri rundt og kjeder deg, og du får en unik opplevelse som du gjerne ikke ville fått seinere.

Njål Kristoffer Brekke

Fant veien videre

Året på folkehøgskole for meg var utrolig spennende, lærerikt og koselig! Jeg lærte mye nytt om meg selv som person, samtidig som jeg fikk muligheten til å bli kjent med mange fine mennesker. Jeg har virkelig fått meg venner for livet! Jeg lærte meg også å gå utfor komfortsonen når det kom til mange ting. Året på Jæren folkehøgskule gjorde det også lettere å finne ut hva jeg ville studere videre.

Oda Marie Espeseth

Hva sier tidligere elever
Hva sier tidligere elever

Lært mye om meg selv

«Et år på Jæren har gitt meg mye glede, og har vært med på å lære meg nye ting om meg selv, og hva jeg er i stand til».

Mats Røysom

Alle blir sett

Super skole med mye forskjellige og kule folk  Omsorgsfulle lærere som bryr seg om den enkelte  anbefales på det sterkeste!

– Ole Kristian Haugen

Unikt år

Helt klart et år som vil bli husket til siste dag! Kan uten blygsel også anbefale unge voksne, dvs fine folk i 20 årene;), til å ta et år på FHS. Jæren ble i tillegg en stor bonus, hva angår nærkontakt med natur og innfødte. Makan til sted skal man lete lenge etter!

– Vigdis Rolstad

Det beste året så langt

Året på Jæren Folkehøgskule har vært det beste året jeg har hatt så langt. Jeg har møtt så mange fantastisk flotte folk og fått venner for livet

Hanne Overrein

Burde være et obligatorisk år

Året på Jæren har gjort meg til den personen jeg er i dag. Jeg har lært meg selv å kjenne og fant ut hva jeg ville videre, og lærte så utrolig mye på kort tid. Folkehøgskole burde vært obligatorisk etter videregående, som et friår med rammer.
 

Bjørnar Lunde

Hva sier tidligere elever
Hva sier tidligere elever

Jeg var flinkere enn jeg trodde

Jeg er veldig glad for at jeg valgte Art, design & travel da det ble enda bedre enn jeg forventet. Jeg har lært nå at jeg er flinkere til ting enn det jeg trodde. Jeg har ikke fått utfordret meg selv på denne måten før.

 

Karoline Støydal

Man blir sett

På Jæren folkehøgskule blir man kjent med folk fra hele landet. Man lærer mye og blir vant til å bo tett på folk. Jæren har gode lærere som ser hver enkelt elev.

 

Øystein Nitter

Betydd enormt mye

Året mitt på Jæren folkehøgskule har betydd enormt mye for meg. Jeg fikk venner, minner og opplevelser for livet. Året ga meg masse motivasjon og inspirasjon til å begynne studietiden avslappet og uten stresset fra videregående.

 

Nathalie Andersen

bottom of page