Skolen og internatet

Skolen og internatet

Hvordan ser internat og rommene ut?

Vi har tre internat med to etasjer. Hver etasje har

 • 1 enkeltrom, 
 • 9 dobbeltrom
 • elevstue
 • kjøkken
 • 3 WC
 • 2 dusjer. 
 • vaskerom og ekstra dusjer i kjelleren. 

Det siste internatet er av noe nyere standard og har

 • 6 enkeltrom
 • 14 dobbeltrom fordelt på 2 etasjer. 
 • Alle rommene her har egne bad med wc og dusj. 
 • Det er to romslige elevstuer, en av dem med biljard- og bordtennisbord.
 • Vaskerom og eget elevkjøkken.

Inne på hvert rom er det vask, skap (med hyller og stang til å henge klær), seng, pult, stol og stor skuff under sengen. På dobbeltrom er det selvsagt to av hver. Det er noe oppbevaringsplass, men ikke for mye. Trykk her for mer informasjon og bilder av internat. 

 

 Kan jeg få enerom?

Det er mulighet for å spørre etter enerom. Dette er begrenset og avhenger av hvor mange elever som bor hos oss. Dette kan du skrive om i søknaden eller sende en epost til annegrete@jarenfhs.no. Med en god begrunnelse fra deg vil vi selvsagt prøve å ta hensyn til deg og dine ønsker for året.

 Hvor mye koster det med enerom?

Det koster akkurat det samme om du sover på et enerom, eller et dobbeltrom. Det viktigste for oss er at vi kan gi deg et trivelig og kjekt år på folkehøgskole.

Hvordan fordeler dere elever på rom?

Hver sommer setter internatleder Anne Grete seg ned og leser alle søknadene til de som har fått plass. Basert på det som står, kjønn og linjevalg så fordeler hun alle elevene på våre tre internat. Det viktigste for henne er å blande elever fra ulike linjer, samtidig som hun prøver å ta hensyn til alle behov som dere har uttrykt.

Hva gjør jeg om jeg ikke trives med romkameraten min?

Hele første måneden er det vanlig at noen bytter rom. Dette er vi forberedt på, og vi opplever hvert år at alle blir fornøyd med sine rom og romkamerater i løpet av kort tid.

Hvordan blir det å dele dusj og toalett med alle de andre på gangen?

Dette ser vi er veldig uproblematisk for elevene som har gått her til nå. Man bor tett og blir fort kjent med hverandre. I tillegg så er både dusj og toalettene i egne rom på gangen som gir deg fullt privatliv. Det ene internatet har egne bad på hvert rom.

Hva har dere ellers på skolen?

 Dere kan benytte skolen frem til kl. 22 hver dag. Det inkluderer blant annet gymsal, peisestue, musikkrom og studio, fotostudio, mørkerom og selvsagt flere klasserom. Ute har vi to sandvolleyball-baner til fri bruk. Hver elev har egen nøkkel til alle tre internat. Det er derfor mulig å gå til/fra slik dere ønsker mellom internatene. Vi har Wi-fi på hele skolen og på alle rom.

Hva kan jeg gjøre utover undervisning?

Du kan bruke rommene nevnt over. Det er mange fine området rundt skolen hvor en kan gå tur. Klepp sentrum ligger få minutters gange fra skolen og her finner du kjøpesenter, butikker og kafeer. Stranda ligger innenfor en 10 minutters kjøretur og byer som Bryne, Sandnes og Stavanger er en kort togtur unna. Innenfor dette er det ett stort tur og kulturtilbud. Du vil også finne både treningssenter og svømmehall nær skolen. 

Utover dette så bor dere mange elever sammen. Det er derfor stort sett alltid noe liv, røre og morsomme aktiviteter som skjer på skolen. 

 Kan jeg ha bilen med meg?

 Vi har en stor parkeringsplass rett ved internat og selve skolebygget. Det er derfor fullt mulig å ta med egen bil. Det koster ingenting å ha bilen stående. Men en kan forvente mange spørsmål om skyss i løpet av skoleåret. Krev litt bensinpenger og sett litt grenser, så går dette fint.