Linjetur

Linjetur

Bestemmer vi hvor vi vil reise?

For oss er det viktig at elevene er med og påvirker hvordan fagplanen til hver linje skal se ut. Dette inkluderer linjetur. Hver linje har egne reiser som de drar på. Dette er satt hos noen linjer, mens andre åpner opp for elevenes ønsker. Bare budsjett, valutakurs og linjetema begrenser reisemålet, da noe kan bli for dyrt.  

Betaler vi turene selv?

Du vil få en faktura i september og en i januar som dekker inn alt som er relatert til linja og linjetur. Om sommeren sendes det ut et brev med oversikt over hvor mye dette er. Dette står også under pris og betingelser på vår hjemmeside. Det er mulig å få ned reisekostnader gjennom billettkjøpet, valg av overnatting osv. Noen ganger blir det billigere om elvene kjøper billettene selv. Elevene får da refundert penger som er betalt skolen på forhånd.

Trenger vi lommepenger til reisene?

Hver elev styrer sitt eget forbruk både på skolen og på reise. Det varierer litt på linjene om elevene dekker ingen, noe eller all mat selv på tur. Dette kan du se nærmere på hver linjeside. I slutten av året vil de får refundert kostpenger for de dagene som de var på linjetur. Dette er for all mat du som elev ikke har spist på skolen mens du var i utlandet. Alle egenvalgte aktiviteter som du gjør på tur må du selv dekke.

Hvordan er det med vaksine?

I starten av skoleåret vil lærer gå over hvilke vaksiner som er nødvendig, og hvor de skal gå for å få tatt dem. Dette hjelper skolen å organisere. Men elevene må komme seg dit og betale for egen vaksine.

Lurer du på hvordan en linjetur kan være les et eksempel fra bloggen vår.