top of page
Surf-på-Jærstrendene-Jæren-folkehøgskule.jpg

Hvorfor Jæren?

Lang erfaring

Skolen åpnet i 1899 og vi har lagt bak oss mange flotte skoleår og blitt kjent med tusenvis av flotte elever. Dette har gitt oss et godt utgangspunkt til å drive en god folkehøgskole. Alle våre elever bidrar til at skolen fornyer seg og forbedrer seg hvert år. Vi streber etter å bli bedre og vi bryr oss om den norske ungdommen. 

En gang elev – alltid elev på Jæren folkehøgskule.

Studiepoeng

 • Etter å ha fullført et skoleår hos oss vil du få med deg 2 studiepoeng som kan være verdifulle ved videre studier. Du vil også få 2 alderspoeng. 

 • Mange finner også ut hva de vil studere eller jobbe med iløpet av skoleåret.

 • Du kan få mye fag og praktisk erfaring som også kan fylle CV med viktige punkter.

Plassen du må tilbake til!

Kort vei til alt du måtte trenge! Jæren Folkehøgskule ligger sentralt på Klepp utenfor Stavanger. Få eller ingen andre skoler ligger så heldig til som oss. Både landlig og sentralt på en gang.

Du har

 • Rogalands største kjøpesenter Jærhagen i gåavstand fra skolen.

 • Rikt restaurant og cafe tilbud med Mc Donald, Burger King, Thai restaurant, Pizzabakeren og lignende i gåavstand fra skolen.

 • Skatebane

 • Svømmehall

 • Mange fine turområder

 • kollektivtransport i gå-avstand

 • Kort vei til de større byene Sandnes, Stavanger og Bryne.

 • Sist men ikke minst har vi kort vei til Norges fineste og beste surfestrender som brukes hele året takket være vårt milde klima.

Jæren bare må oppleves!

Uendelige muligheter!

Vi ligger nær strand og fjell, bygd og by. Her kan du få alt du vil på en gang. Flott sted for alle slags uteaktiviteter i det flate landskapet. I området er det gode fotballbaner, svømmehall, fine sykkelveier, kort vei til havet og grønne golfbaner året rundt. Vi har til og med to sandvolleyballbaner på skoleområdet og en gymsal anvendelig til ballsport.

Vi har ingen rom på skolen som er dedikert til styrketrening, men vi har en gunstig avtale hos det nærmeste treningssenteret. Denne avtalen inkluderer en rimelig månedspris og medlemskap bare innenfor den perioden hvor du bor på skolen. 

Maten

Hos oss bruker vi i hovedsak lokale råvarer. Vi lager sunn og næringsrik mat. Vårt kjøkkenpersonale er utrolige dyktige og legger sin ære i å lage mye av maten fra bunn.  Tør vi påstå at vi har ett av de beste kjøkkenet i folkehøgskolen?

Vi tilbyr alltid et vegetarisk alternativ som tar hensyn til intoleranser og matallergier om det er behov for det.

Lurer du på noe mer om maten så les gjerne blogginnlegget om maten på Jæren folkehøgskule her.

Bli med på unike studiereiser. Lær av lokale kunstnere i Portugal, få omvisning i Londons bakgater, sov i telt midt på den afrikanske savannen, eller hjemme hos en lokal familie i Cape Town. Dette er bare noe av det du kan få oppleve på tur. Hver linje har sine egne studieturer og legger opp til at du får faglig påfyll og ny inspirasjon.

Hver linje reiser på 1-2 studieturer i løpet av skoleåret. Du vil oppleve et helt nytt samhold i klassen etter reisen. Mange vokser veldig på opplevelsen og fortsetter ivrig å utforske verden etter året på folkehøgskole. Alle våre lærere har lang erfaring og vil guide deg trygt gjennom reisen.  

Elevkvelder

Disney kveld, back to the 80`s, halloween og Harry Potter er bare noen få tema som har vært på elevkveld de siste årene. Omtrent hver tredje lørdag blir det festkveld på Jæren folkehøgskule.
 

En linje eller en internat-gang står for mat og underholdning. Det blir en helaften med kostymer, god mat og fantastisk god stemning. Enda nervene er i høyspenn avslutter vi alltid kvelden godt fornøyd.