Studielinje

Filosofi, mat og ild

Linja for deg som vil teste ut kreativiteten gjennom matlaging. Rundt bålet finner vi roen til å drøfte de store spørsmålene i livet. Lag smakfulle retter ute i naturen. På denne linja får du skills for life!

Dette er linjen for deg som vil utfordres i et spennende og kreativt felt. Vi jobber med grunnleggende filosofisk tenkning og filosofihistorie. Du får lære alt om å lage veltilberedt og smakfull mat, ute i naturen. Du vil få god kjennskap til mange ulike råvarer og teknikker som du vil ha nytte av resten av livet. Vi tester ut ulike måter å lage god mat ute. 

Naturen er ofte rammen for de opplevelsene vi skaper sammen, Åpen ild, jordovn og annen utendørs matlaging er derfor en del av din kreative utfoldelse. Hver dag er måltidet en del av livet. Samtidig drives vi gjennom dagen av motivasjon mot livet som helhet. Sjelden har det moderne mennesker tid til å fokusere på disse to helt basale ting. Linja har som mål å fokusere på livet vi ønsker.

Du vil oppleve mestring når måltidet blir til gjennom felleskap og samarbeid. Vi kombinerer matlaging på høyt nivå med lære om naturen og ressurser som er tilgjengelig i nærområdet. Lær nye måter å lage mat på, og få et innblikk i hvordan man kan drive en restaurant med disse prinsippene. Vi besøker restauranter og steder med utvalgte råvarer. 

Linjen passer for deg som

Linjen passer alle som er interessert i å lære mer om matlaging, filosofi og enkel friluftsliv. Vi krever ingen forkunnskaper.

Linjetur:

Turer i inn- og utland

Vi besøker steder vi får tilgang på spennende råvarer. Vi besøker også flere restauranter vi kan lære mye av. 

Dette lærer du

  • Å lage velsmakende mat.
  • Om tilbereding av mat utendørs.
  • Alternative matlagningsteknikker med bruk av åpen ild, jordovn, sand og mer.
  • Bevissthet om råvarenes opprinnelse ved havet.
  • Læren om filosofiske tanker og ulike syn på livet.
  • Filosofi i praksis – når filosofi blir en del av hverdagen.
  • Om etikk og moral.
  • En introduksjon til eksistensialisme – med individet i sentrum.
  • Om filosofiske tenkere og retninger.

Dette opplever du

  • Mestring av kokkekunst utendørs
  • Innsikt i hvordan drive en restaurant
  • Gode samtaler rundt bålet
  • Kjekke turer i inn og utland

Pris: 117 000,-

Hvorav:
Kost, losji etc.
78 000,-
Semesteravgift
11 000,-
Linjekostnad
28 000,-

Opptaksrutiner

  • Du kan søke hele året frem til skolestart, eller frem til skolen er full.
  • «Førstemann til mølla»-prinsippet
  • Vi sender ut tilbud om studieplass fra 1.februar.
  • Komplette søknader med karakterutskrift vil bli vurdert først.
  • Du vil motta en bekreftelse på e-post at vi har mottatt akkurat din søknad.
  • Skoleplassen er din når innmeldingsgebyret er betalt. Dette informerer vi om i tilbudet.
  • Skulle noe være uklart spør oss gjerne admin@jarenfhs.no eller ring tlf:51785100

Kriterier for opptak

  • Aldersgrense 18 år.
  • En god fordeling av jenter og gutter i alle linjefag.
  • Vurdering av fravær og orden ved tidligere skolegang/arbeid
  • Motivasjon for å være elev hos oss.
  • Klare seg selv på reiser (Andre regler for Bo og Fritid)
  • Søker oppgir all relevant informasjon, f.eks. sosiale eller medisinske forhold.

Regler

Skolens regler er enkle å forholde seg til. Det er obligatorisk frammøte til all undervisning og arrangement. Det er ikke lov å oppbevare eller bruke alkohol på skolens område eller nærområde. Brudd fører til bortvisning for en periode. All bruk og oppbevaring av narkotiske stoff eller andre rusmidler er forbudt, og fører til at en automatisk må slutte på skolen.

Opptaket starter 1. februar